Menu Sluiten

De eerste maanden van Merlijn

Nieuws 3 min 2023.11.30

In de afgelopen maanden hebben we bij Barnes ons team flink uitgebreid. Om iedereen beter te leren kennen en meer te weten te komen over hun ervaring bij Barnes, hebben we besloten om een serie te maken met interviews met ons nieuwe personeel. Vorige maand hebben we Iza aan het woord gelaten en nu is het de beurt aan Merlijn. Ben je benieuwd naar haar ervaring? Lees dan snel verder!

Wie ben je?

Om te beginnen zal ik me even kort voorstellen. Mijn naam is Merlijn Bruijl. Ik ben woonachtig in het gezellige Amsterdam. Hier speelt mijn leven zich nu al jaren af, maar ben hier niet geboren. Ik ben geboren en opgegroeid in een klein dorpje in de Achterhoek. Ik ben graag druk met mijn sociale kringen, doe aan verschillende sporten. Op Professioneel vlak heb ik een dynamische reis doorgemaakt. Met een achtergrond van 5 jaar in de zorg, waar ik me heb toegewijd aan het welzijn van de zorgvragers nam ik een nieuwe afslag in mijn carrière. Als accountmanager heb ik mijn plek in de wereld van zakelijke relaties gevonden. De reis van zorg naar accountmanager weerspiegeld de veelzijdigheid en vastberadenheid om nieuwe uitdagingen aan te gaan in de Tech recruitment. 

Hoe ben je bij Barnes terechtgekomen?

Ik heb mijn interesse in recruitment gevolgd en ben via een mediacampagne bij Barnes terecht gekomen. Het feit dat ik tijdens de sollicitatiegesprekken direct een positief gevoel kreeg over het bedrijf, voelde voor mij meteen als een goede match. Ik voelde een connectie met de bedrijfscultuur, missie en visie.  

Waarom heb je gekozen om bij Barnes te werken?

Barnes is een jong, fris, energiek en dynamische werkplek. Ik vind het zeer prettig om veel interactie te hebben in een werkdag, zowel met collega’s als klanten. Barnes biedt groeimogelijkheden, doormiddel van een duidelijk stappenplan. Je leert belangrijke vaardigheden in de bedrijfswereld. 

Iets dat bij mij hoog in het vaandel stond, was het team en de werksfeer, dit heeft invloed op de motivatie. Het is ontzettend fijn om samen te werken met mijn collega’s. We ondersteunen en helpen elkaar. Tussen het gefocust werken door is er ruimte om dagelijks te sporten in je pauze, zo kun je tussen door echt even opladen en je gedachten verleggen. Naast met zijn allen goed werk genereren en leveren, gaan de mijlpalen en successen niet ongezien voorbij. Er worden veel activiteiten georganiseerd in een niet gedwongen sfeer. Het is altijd onwijs gezellig. 

Hoe zagen jouw eerste maanden bij Barnes eruit?  

In mijn eerste maanden heb ik gewerkt aan mijn technische kennis. Het is belangrijk om begrip van technische termen, programmeertalen en technologieën te hebben. Hierdoor kon ik effectief communiceren met de technische kandidaten en begrijpen welke vereisten voor een specifieke functie nodig zijn. Ik ben zeer goed begeleid door Tim, doormiddel van 1 op 1 begeleiding. Er wordt goed gekeken en gevraagd waar je behoefte aan hebt. Na het reguliere inwerk programma is er alle ruimte voor vragen en begeleiding.  

Wat heb jij allemaal geleerd tijdens de eerste maanden? 

Zoals hierboven genoemd heb ik geleerd over de technische kennis, om effectief te kunnen communiceren met klanten en kandidaten. Verder heb ik mijn IT-netwerk opgebouwd en deze breid ik dagelijks uit. Door het netwerk kan ik contact maken met potentiële kandidaten en inzicht krijgen in de laatste ontwikkelingen in de industrie. Een ander belangrijk onderdeel waar ik de afgelopen tijd aan heb gewerkt zijn mijn communicatievaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling. Het gedeelte interview vaardigheden vind ik erg interessant en is ruimte voor verbetering. De manier van hoe je een vraag stelt of formuleert is van grote invloed welke informatie je terugkrijgt van je gesprekspartner, om zo deze goed mogelijk van dienst te zijn. Je leert bij Barnes analytisch denken. Het vermogen om CV’s en technische profielen te analyseren en nauwkeurig de juiste kandidaten te identificeren op om de behoefte van de opdracht van de klant. Last but not least tijdsmanagement, iets wat mijn hele leven al een valkuil is. Soms heb ik de illusie dat er 30 uur in een dag zit, waardoor ik moeite kan hebben met het plannen van werkzaamheden. Gelukkig word ik hierin begeleid om zo op een effectieve manier mijn werkdag in te delen. Het is heel leuk om te werken in een dynamische werkomgeving te werken waarin snelle veranderingen plaatsvinden. 


Waarom zou jij mensen aanraden om bij Barnes te komen werken?

We zijn een jong en gezellig team, successen worden met elkaar gevierd wat bijdraagt aan een positieve werksfeer. Er wordt veel flexibiliteitgeboden vanuit de werkgever wat uit in onbeperkt vakantiedagen en ruimte om 1,5 uur pauze te nemen. Daarnaast leer je veel effectieve vaardigheden die je de rest van je carrière met je meeneemt. Zoek jij dit ook in je werk? Dan moet je zeker bij Barnes komen werken. 

Lijkt een baan in de IT recruitment jou ook wat? Neem dan even een kijkje op onze Werken Bij website!