Menu Sluiten

.NET Recruitment

Wat is .NET?

.NET is een software development framework, ontwikkeld door Microsoft. Het biedt de mogelijkheid om met software te programmeren binnen het Windows-platform. Er worden veel verschillende tools en technieken gebruikt naast het .NET framework waarin software wordt ontwikkelend. Zo komt ook .NET Core en ASP.NET voor bij bedrijven. .NET Core is ontworpen om het op verschillende platformen te gebruiken zoals Windows, Linux en MacOS. ASP.NET is gericht op het maken en ontwikkelen van webapplicaties, API’s en mobile apps. De meest voorkomende programmeertalen die gebruikt worden in dit framework zijn C#, F# en Visual Basic. Tegenwoordig zie je steeds meer bedrijven richting de Cloud bewegen. Voor bedrijven die een Microsoft stack gebruiken is hierin Azure de meest voorkomende keuze. Er zijn echter uitzonderingen op de regel, bedrijven kiezen dan voor AWS of Google cloud. De IT-wereld is continue in beweging waardoor er vaak nieuwe tools, versies of functionaliteiten op de markt komen. Zorg dat je jezelf altijd hierin blijft bijspijkeren!

Wat zijn de verantwoordelijkheden bij een .NET developer vacature?

Een .NET developer is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en onderhouden van één of meerdere applicatie binnen een organisatie. Elke organisatie hanteert zijn eigen werkstijl waar je als ontwikkelaar binnen werkt. Er zijn drie veel voorkomende type methodieken: Waterfall, Agile/Scrum en DevOps. Op dit moment wordt de methodiek Agile/Scrum het meest gebruikt binnen de development afdeling van bedrijven. Wel werken veel bedrijven net iets anders dan de officiële methode, dit zodat het beter aansluit op hun applicaties.

Welke skills zijn belangrijk voor een baan als .NET developer?

Omdat veel werkgevers nu werken volgens een agile methode, werk je in een scrum team. Hierbij is het belangrijk dat je goed kan samenwerking met je team om de gewenste software op te kunnen leveren. Naast samenwerking is het belangrijk dat je een hoge kwaliteit van werk oplevert. Het is prettig als je oog voor details hebt en resultaatgericht te werk gaan.

Je werkt in een teams wat op regelmatige basis nieuwe release moet doen. Hierdoor moet je planning op orde zijn en is het prettig als je van jezelf punctueel bent.

Wat is de achtergrond van een .NET developer?

De meest voorkomende achtergrond van een .NET developer is een opleiding ICT/Informatica HBO of WO. Dit opleidingsniveau is de ideale opstap voor een carrière als .NET developer. Toch zijn er op de arbeidsmarkt ook veel professionals die vroeg begonnen zijn met het werken in de ICT en altijd enthousiast zijn geweest over softwareontwikkeling. Vanuit daar zijn zij dan doorgegroeid richting een development functie.

Wat verdien je als .NET professional?

Wanneer je wilt werken als .NET developer, ligt er een mooi carrière pad voor je. Er zijn op dit moment veel banen beschikbaar binnen dit vakgebied, zowel fulltime als parttime. Daarnaast heb je natuurlijk veel verschil in ervaring per specialist en betaalt elke werkgever anders. Als salarisindicatie voor een startende/junior .NET developer kan je denken aan een jaarsalaris van € 35.000, -. Vanuit daar zal je salaris met je kennisniveau meegroeien. Zo is het salaris van een senior of lead developer tussen de € 70.000, – en € 100.000, -. Wij raden vanuit Barnes altijd aan om je niet blind te staren op alleen het salaris, maar te kijken naar het complete plaatje qua voorwaarden die een werkgever te bieden heeft.

Als je de keuze hebt gemaakt om als freelancer aan de slag te gaan werk je tegen een uurtarief. Hier is het uurloon afhankelijk van de opdracht en kan erg uiteenlopen. Mocht je willen weten wat voor opdrachten Barnes nu voor jou open heeft dan kan je altijd contact opnemen met één van onze consultants!

Waar ga je werken als .NET specialist?

Als .NET specialist kan je bij veel verschillende organisaties aan de slag gaan. Zo heeft Barnes banen in onder andere sectoren als: non-profit, finance, medical, tech, security, muziek, duurzaamheid, logistiek en onderwijs.

Ben je bezig met je zoektocht naar een nieuwe job? Zoek dan direct tussen onze openstaande banen en solliciteer met je cv op een functie die jou aanspreekt! Mocht je nog niet zeker weten of je wilt solliciteren, dan kan je altijd contact opnemen met een consultant voor een oriënterend gesprek!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe vacatures in de markt, laat hier dan je gegevens achter.