Menu Sluiten

Cloud Engineer Vacatures

Aan de slag als Cloud Engineer

Ben je een enthousiaste techneut met een passie voor cloudtechnologieën? Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging waar je jouw vaardigheden als Cloud Engineer kunt inzetten en organisaties kunt helpen bij het ontwerpen, implementeren en beheren van cloudoplossingen? Bekijk dan direct onze openstaande vacatures voor Cloud Engineers en zet de volgende stap in je carrière!

Als Cloud Engineer speel je een essentiële rol in het bouwen en onderhouden van schaalbare en veilige cloudinfrastructuur. Je werkt samen met een team van technische experts om organisaties te helpen bij het migreren naar de cloud, het implementeren van cloudservices en het optimaliseren van de cloudarchitectuur. Je hebt expertise in verschillende cloudplatforms, zoals Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure, of Google Cloud Platform (GCP).

Als Cloud Engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, implementeren en beheren van cloudoplossingen. Je houdt je bezig met het opzetten van cloudomgevingen, het configureren van netwerken, het beheren van virtuele machines en containers, en het automatiseren van processen. Je bent constant op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in cloudtechnologieën en je werkt nauw samen met klanten en interne teams om optimale oplossingen te leveren.

Uitgelichte Cloud Engineer Vacatures

Freelance Modern Workplace O365 Specialist | Hybride Zuid-Holland | Start: in overleg | Migreren van werkplekomgeving

Zuid-Holland

,

Freelance

,
3 Maanden+

Opdrachtomschrijving Voor een directe eindklant van Barnes ben ik per direct op zoek naar een freelance M365 consultant. Ze zijn op zoek naar een specialist die ze direct kan ondersteunen met het migreren van huidige naar een nieuwe werkomgeving. De klant heeft namelijk een bedrijf overgenomen en dat moet worden gemigreerd naar de huidige omgeving.

16 februari 2024
Enterprise Architect I Maatschappelijke dienstverlener

Noord-Holland

,

Vast dienstverband

,
tot € 90.000,-

Bedrijf Deze organisatie heeft een maatschappelijke bijdrage in en voor Nederland. Met dagelijks honderdduizenden gebruikers van hun applicaties hebben zij één van de grootste IT-landschappen van Nederland. Deze dienstverlener zorgt ervoor dat duizenden mensen elke maand brood op de plak hebben. De rol staat open op de afdeling beveiliging en handhaving. De grootschalige IT-projecten worden

22 december 2023
Alle Cloud Engineer vacatures

Wat is een Cloud Engineer?

Een Cloud Engineer is een professional die gespecialiseerd is in het ontwerpen, implementeren en beheren van cloudinfrastructuur en -diensten. Als Cloud Engineer maak je gebruik van verschillende cloudtechnologieën en -platforms om oplossingen te bieden die schaalbaar, betrouwbaar en veilig zijn. Je hebt diepgaande kennis van cloudarchitectuur, infrastructuur as code, netwerken, beveiliging en automatisering.

Als Cloud Engineer werk je nauw samen met andere teams, zoals ontwikkelaars, systeembeheerders en beveiligingsexperts, om de beste cloudoplossingen te leveren die voldoen aan de behoeften van de organisatie en de industrie.

Welke skills zijn belangrijk als Cloud Engineer?

Als Cloud Engineer is het belangrijk dat je over uitgebreide kennis en vaardigheden beschikt op het gebied van cloudtechnologieën en -platforms. Enkele belangrijke skills zijn:

  • Diepgaande kennis van cloudplatforms zoals AWS, Azure of GCP.
  • Ervaring met het ontwerpen en implementeren van cloudarchitectuur.
  • Bekendheid met infrastructuur as code (bijv. met behulp van tools zoals Terraform of CloudFormation).
  • Sterke kennis van netwerken en beveiliging in de cloud.
  • Ervaring met containerisatie en orchestratie met tools zoals Docker en Kubernetes.
  • Automatiseringsskills met behulp van scripting (bijv. Python, PowerShell) en cloudspecifieke tools (bijv. AWS CLI, Azure CLI).
  • Probleemoplossend vermogen en het vermogen om complexe technische uitdagingen aan te pakken.
  • Goede communicatieve vaardigheden en het vermogen om technische concepten aan niet-technische stakeholders uit te leggen.

Wat is de achtergrond van een Cloud Engineer?

De achtergrond van een Cloud Engineer kan verschillend zijn. Veel Cloud Engineers hebben een achtergrond in systeem- of netwerkbeheer, softwareontwikkeling of IT-consultancy. Anderen hebben een opleiding in Computer Science, Informatica of een vergelijkbaar vakgebied op HBO- of WO-niveau. Wat belangrijk is, is een sterke affiniteit met cloudtechnologieën, continue leergierigheid en het vermogen om bij te blijven met de snelle ontwikkelingen in de cloudindustrie.

Wat verdien je als Cloud Engineer?

Het salaris van een Cloud Engineer varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals ervaringsniveau, locatie en de specifieke werkgever. Als startende/junior Cloud Engineer kun je een salaris verwachten van ongeveer € 40.000,- tot € 60.000,- per jaar. Naarmate je meer ervaring en expertise opbouwt, kan je salaris groeien tot ongeveer € 70.000,- tot € 110.000,- per jaar voor een senior Cloud Engineer. Het is ook belangrijk om te kijken naar andere secundaire arbeidsvoorwaarden en groeimogelijkheden die een werkgever biedt.

Waar ga je werken als Cloud Engineer?

Als Cloud Engineer heb je diverse mogelijkheden wat betreft werkplekken. Je kunt aan de slag bij IT-consultancybureaus, cloudserviceproviders, softwarebedrijven en organisaties in verschillende sectoren die cloudoplossingen omarmen. Je kunt werken in multidisciplinaire teams of als onderdeel van een specifiek cloudteam. Je hebt de kans om te werken aan interessante projecten en bij te dragen aan de digitale transformatie van organisaties.

Ben je klaar om jouw vaardigheden als Cloud Engineer in te zetten en organisaties te helpen bij het realiseren van hun cloudambities? Bekijk dan direct onze openstaande vacatures en solliciteer met je cv op een functie die bij jou past! Als je nog vragen hebt of meer informatie wilt, aarzel dan niet om contact op te nemen voor een verkennend gesprek!

Staat jouw dream job er niet tussen?

Dat kan gebeuren, geen zorgen! Bij Barnes werken wij voortdurend aan het vinden van nieuwe kansen en mogelijkheden voor IT-talenten zoals jij. Als jouw dream job niet op onze pagina staat, betekent dit niet dat we niets voor jou kunnen betekenen. We zijn namelijk altijd op zoek naar nieuw talent om onze klanten te helpen bij het oplossen van hun IT-uitdagingen en we willen jou daar graag bij betrekken. Laten we samenwerken om jouw droomjob te vinden! Plan een kennismakingsgesprek in bij ons, dan gaan wij samen naar jouw carrièremogelijkheden kijken.