Menu Sluiten

Scrum Master Vacatures

Aan de slag als Scrum Master

Ben je een gedreven developer met een passie voor Agile projectmanagement? Zoek je naar een nieuwe uitdaging waar je jouw skills als Scrum Master kunt inzetten en teams naar succes kunt leiden? Bekijk dan direct onze openstaande vacatures voor Scrum Masters en zet de volgende stap in je carrière!

Als Scrum Master speel je een essentiële rol in het Agile ontwikkelproces. Je faciliteert en begeleidt het ontwikkelteam bij het toepassen van de Scrum-methodologie, zodat projecten efficiënt en effectief worden uitgevoerd. Je helpt het team om obstakels weg te nemen, de communicatie te verbeteren en een cultuur van samenwerking en zelforganisatie te bevorderen.

Als Scrum Master ben je een bruggenbouwer, een motivator en een coach. Je werkt nauw samen met verschillende stakeholders, zoals developers, product owners en stakeholders uit de business. Samen werk je aan het behalen van de gestelde doelen en het leveren van waardevolle softwareproducten.

Uitgelichte Scrum Master Vacatures

Scrum Master | Overheidsinstelling

Noord-Holland

,

Vast dienstverband

,
vanaf €76.000,-

Bedrijf Deze overheidsinstelling richt zich op verzekeringen. Hierbij werken ze samen met verschillende ketenpartners in Nederland en internationale partijen.Ze werken steeds meer op innovatieve manieren zoals Agile. Om de beste dienstverlening te kunnen bieden staan ze altijd open voor vernieuwing. Deze organisatie is betrokken, mensgericht en effectief. Ook richt deze organisatie zich op het inzetten

07 mei 2024
Scrum Master | Samenwerken I Verzekering

Zuid-Holland

,

Vast dienstverband

,
Tot €85.000,-

Bedrijf Deze onafhankelijke organisatie is een vooraanstaande tussenpartij in Nederland, gekenmerkt door samenwerking. Met ongeveer 700 medewerkers biedt het bedrijf via een ERP-systeem een applicatie aan die een cruciale rol speelt in diverse sectoren. Het bedrijf staat bekend als een betrouwbare tussenpersoon die voortdurend innoveert. Met een sterke nalatenschap van tientallen jaren levert het bedrijf

25 april 2024
Alle Scrum Master vacatures

Wat is Scrum?

Scrum is een Agile projectmanagementframework dat is ontworpen om teams te helpen complexe projecten op een flexibele en iteratieve manier aan te pakken. Het legt de nadruk op samenwerking, communicatie en het leveren van werkende software in korte sprints. In Scrum worden taken verdeeld in kleine, behapbare eenheden en worden teamleden aangemoedigd om zichzelf te organiseren en hun werk continu te verbeteren.

Als Scrum Master ben je de bewaker van het Scrum-proces. Je faciliteert de verschillende Scrum-evenementen, zoals de sprint planning, de daily stand-ups, de sprint reviews en de retrospectives. Je helpt het team bij het identificeren en aanpakken van belemmeringen en je zorgt ervoor dat het team de Agile waarden en principes begrijpt en naleeft.

Welke skills zijn belangrijk als Scrum Master?

Als Scrum Master is het belangrijk dat je over uitstekende communicatieve vaardigheden beschikt. Je moet in staat zijn om effectief te communiceren met verschillende stakeholders en teamleden, en hen te begeleiden naar betere samenwerking en prestaties. Daarnaast zijn de volgende skills belangrijk:

  • Sterke kennis van Agile principes en frameworks, met name Scrum.
  • Ervaring in het begeleiden en coachen van teams.
  • Probleemoplossend vermogen en het vermogen om obstakels weg te nemen.
  • Facilitatievaardigheden voor het leiden van Scrum-evenementen.
  • Vermogen om feedback te geven en ontvangen.
  • Empathie en het vermogen om een positieve teamdynamiek te bevorderen.
  • Certificeringen zoals Certified Scrum Master (CSM) of Professional Scrum Master (PSM) zijn een pluspunt.

Wat is de achtergrond van een Scrum Master?

De achtergrond van een Scrum Master kan divers zijn. Veel Scrum Masters hebben een technische achtergrond en hebben ervaring als softwareontwikkelaar of in een vergelijkbare rol. Anderen hebben ervaring in projectmanagement of teamleiderschap. Wat belangrijk is, is een sterke affiniteit met Agile werken, een goed begrip van de principes en de motivatie om teams te helpen excelleren.

Wat verdien je als Scrum Master?

Het salaris van een Scrum Master varieert afhankelijk van verschillende factoren, waaronder ervaringsniveau, locatie en de specifieke werkgever. Als startende/junior Scrum Master kun je een salaris verwachten van ongeveer € 40.000,- tot € 60.000,- per jaar. Naarmate je meer ervaring en expertise opbouwt, kan je salaris groeien tot ongeveer € 70.000,- tot € 100.000,- per jaar voor een senior Scrum Master. Het is ook belangrijk om te kijken naar andere secundaire arbeidsvoorwaarden en groeimogelijkheden die een werkgever biedt.

Waar ga je werken als Scrum Master?

Als Scrum Master heb je de mogelijkheid om in diverse sectoren en organisaties te werken. Je kunt aan de slag bij softwarebedrijven, IT-consultancybureaus, start-ups, en in tal van andere organisaties die Agile werken omarmen. Je zult werken met multidisciplinaire teams en een sleutelrol spelen in de transformatie naar een Agile werkcultuur.

Ben je klaar om jouw vaardigheden als Scrum Master in te zetten en teams naar succes te leiden? Bekijk dan direct onze openstaande vacatures en solliciteer met je cv op een functie die bij jou past! Als je nog vragen hebt of meer informatie wilt, aarzel dan niet om contact op te nemen voor een verkennend gesprek!

Staat jouw dream job er niet tussen?

Dat kan gebeuren, geen zorgen! Bij Barnes werken wij voortdurend aan het vinden van nieuwe kansen en mogelijkheden voor IT-talenten zoals jij. Als jouw dream job niet op onze pagina staat, betekent dit niet dat we niets voor jou kunnen betekenen. We zijn namelijk altijd op zoek naar nieuw talent om onze klanten te helpen bij het oplossen van hun IT-uitdagingen en we willen jou daar graag bij betrekken. Laten we samenwerken om jouw droomjob te vinden! Plan een kennismakingsgesprek in bij ons, dan gaan wij samen naar jouw carrièremogelijkheden kijken.