Menu Sluiten

Software Tester Vacatures

Aan de slag als Software Tester

Ben je een nauwkeurige en gedreven professional met een passie voor kwaliteit? Zoek je naar een nieuwe uitdaging waar je jouw vaardigheden als Software Tester kunt inzetten en een cruciale rol kunt spelen in het verbeteren van softwareproducten? Bekijk dan direct onze openstaande vacatures voor Software Testers en geef jouw carrière een vliegende start!

Als Software Tester ben je verantwoordelijk voor het testen van softwareapplicaties om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de functionele en kwaliteitseisen. Je werkt samen met een team van ontwikkelaars, analisten en andere stakeholders om testplannen op te stellen, testcases te ontwikkelen en testscenario’s uit te voeren. Je hebt oog voor detail en bent in staat om bugs en andere kwaliteitsproblemen te identificeren en te rapporteren.

Als Software Tester speel je een essentiële rol in het waarborgen van de kwaliteit van softwareproducten. Je voert verschillende soorten tests uit, zoals functionele tests, integratietests, acceptatietests en regressietests. Je werkt volgens gestructureerde testmethoden en maakt gebruik van tools en technieken om het testproces efficiënt en effectief te laten verlopen.

Uitgelichte Software Tester Vacatures

Software tester I e-commerce platform

Noord-Holland

,

Vast dienstverband

,
tot € 70.000,-

Het bedrijf Deze snel groeiende organisatie verbind klant en bedrijf op een nieuwe manier. Het inhouse gebouwde e-commerce platform biedt ondersteuning aan bedrijven en versimpelen het bezorgproces naar klanten wereldwijd. Door integraties met bijna alle logistieke vervoerders over de wereld hebben bedrijven altijd de juiste verzendoptie. Het platform is zeer gebruiksvriendelijk en volledig geautomatiseerd waardoor

26 april 2024
Test Automatiseerder | Leer-en Studietrajecten

Noord-Brabant

,

Vast dienstverband

,
tot €75.000,-

Bedrijf Deze organisatie zit verspreid over het hele land en heeft een hoofdkantoor in Breda. Het is een ambitieuze organisatie die voortdurend streeft naar vooruitgang. Dit bedrijf ontwikkelt gepersonaliseerde leer- en studietrajecten, waarbij ze focussen op verschillende gebieden zoals gezondheid, duurzaamheid en economie. Hiernaast speelt dit bedrijf een grote rol in onderzoek en innovatie, waarbij

11 april 2024
Functioneel Tester | Financiële Dienstverlening

Noord-Brabant

,

Vast dienstverband

,
tot €55.000,-

Bedrijf Dit bedrijf is een toonaangevende speler in de financiële dienstverlening. Doormiddel van hun software, ondersteunen ze financieel adviseurs op elk niveau. Met hun innovatieve platform, streven ze ernaar financieel adviseurs te ontzorgen door efficiënte en effectieve software te leveren. Met meer dan 1000 bedrijven en 4000 medewerkers die gebruikmaken van hun innovatieve platform focussen

09 april 2024
Alle Software Tester vacatures

Wat is Software Testing?

Software Testing is het proces van het evalueren van een softwareapplicatie om de kwaliteit, functionaliteit en prestaties ervan te verifiëren en te valideren. Als Software Tester ben je verantwoordelijk voor het identificeren van bugs, het testen van functionaliteiten en het waarborgen van de gebruikerservaring. Je werkt volgens gestandaardiseerde testmethoden en -processen om ervoor te zorgen dat softwareproducten voldoen aan de vereisten en verwachtingen van de gebruikers.

Software Testing omvat verschillende soorten tests, zoals functionele tests om de juiste werking van de software te controleren, performancetests om de prestaties en schaalbaarheid te beoordelen, en regressietests om ervoor te zorgen dat wijzigingen geen ongewenste bijwerkingen hebben. Als Software Tester werk je samen met het ontwikkelteam om bugs te identificeren, te rapporteren en op te lossen, en draag je bij aan het verbeteren van de softwarekwaliteit. Daarnaast is het tegenwoordig erg belangrijk op stappen te maken in de testautomatisering. Veel organisatie hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd om testen te automatiseren om processen te verbeteren en versnellen. Er zijn veel verschillende testtools op de markt zo kan je denken aan tooling zoals: Playwright, Cypress, Selenium, Robot framework, SoapUI, postman of Cucumber.

Welke skills zijn belangrijk als Software Tester?

Als Software Tester is het belangrijk dat je over uitstekende analytische en probleemoplossende vaardigheden beschikt. Je moet in staat zijn om complexe softwarefunctionaliteiten te begrijpen, testscenario’s te ontwerpen en nauwkeurig bugs te identificeren en te rapporteren. Enkele belangrijke skills zijn:

  • Grondige kennis van softwaretestmethoden en -technieken.
  • Ervaring met het opstellen van testplannen en het ontwikkelen van testcases.
  • Bekendheid met testautomatisering en tools zoals Playwright, Selnium, Postman, Specflow, Cypress, JUnit, of andere.
  • Sterke analytische vaardigheden en oog voor detail.
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden om effectief te kunnen samenwerken met het ontwikkelteam en stakeholders.
  • Vermogen om bugs en kwaliteitsproblemen te identificeren, te rapporteren en op te volgen.
  • Ervaring met Agile ontwikkelmethodologieën zoals Scrum is een pluspunt.

Wat is de achtergrond van een Software Tester?

De achtergrond van een Software Tester kan divers zijn. Veel Software Testers hebben een opleiding in Informatica, Computer Science of een vergelijkbare discipline op HBO- of WO-niveau. Anderen hebben relevante werkervaring in softwareontwikkeling of kwaliteitsborging. Wat belangrijk is, is een sterke affiniteit met softwarekwaliteit, een kritische blik en het vermogen om problemen op te sporen en op te lossen.

Wat verdien je als Software Tester?

Het salaris van een Software Tester varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals ervaringsniveau, locatie en de specifieke werkgever. Als startende/junior Software Tester kun je een salaris verwachten van ongeveer € 30.000,- tot € 50.000,- per jaar. Naarmate je meer ervaring en expertise opbouwt, kan je salaris groeien tot ongeveer € 45.000,- tot € 85.000,- per jaar voor een senior Software Tester. Het is ook belangrijk om te kijken naar andere secundaire arbeidsvoorwaarden en groeimogelijkheden die een werkgever biedt.

Waar ga je werken als Software Tester?

Als Software Tester kun je werkzaam zijn in verschillende sectoren, zoals IT-consultancy, softwareontwikkeling, financiën, gezondheidszorg en meer. Je kunt werken bij softwarebedrijven, IT-afdelingen van organisaties, of gespecialiseerde testbureaus. Je hebt de mogelijkheid om te werken in multidisciplinaire teams en bij te dragen aan het leveren van hoogwaardige softwareproducten.

Ben je klaar om jouw vaardigheden als Software Tester in te zetten en bij te dragen aan de kwaliteit van softwareproducten? Bekijk dan direct onze openstaande vacatures en solliciteer met je cv op een functie die bij jou past! Als je nog vragen hebt of meer informatie wilt, aarzel dan niet om contact op te nemen voor een verkennend gesprek!

Staat jouw dream job er niet tussen?

Dat kan gebeuren, geen zorgen! Bij Barnes werken wij voortdurend aan het vinden van nieuwe kansen en mogelijkheden voor IT-talenten zoals jij. Als jouw dream job niet op onze pagina staat, betekent dit niet dat we niets voor jou kunnen betekenen. We zijn namelijk altijd op zoek naar nieuw talent om onze klanten te helpen bij het oplossen van hun IT-uitdagingen en we willen jou daar graag bij betrekken. Laten we samenwerken om jouw droomjob te vinden! Plan een kennismakingsgesprek in bij ons, dan gaan wij samen naar jouw carrièremogelijkheden kijken.