Menu Sluiten

Barnes en JINC sluiten partnerschap!

Nieuws 4 min. 2024.02.21

Barnes is sinds februari 2024 trotse partner van nonprofitorganisatie JINC. Door de samenwerking gaan we kinderen uit wijken met sociaaleconomische achterstand op weg helpen naar een goede start op de arbeidsmarkt.

In Nederland groeien honderdduizenden kinderen op in wijken met veel armoede en weinig rolmodellen. Zij hebben evenveel talent als leeftijdsgenootjes uit rijkere buurten, maar krijgen vaak minder kans dat te ontwikkelen. Via de projecten van JINC maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren.

Barnes draagt nu financieel bij om de JINC-projecten mogelijk te maken en stelt medewerkers beschikbaar als vrijwilliger, bijvoorbeeld als trainer of als coach. De ervaring is dat de expertise van professionals jongeren inspireert en bij blijft, en dat het contact met de professionals hen zelfvertrouwen en inzicht in de eigen kwaliteiten geeft.

Daniël Roos, directeur van JINC: “Ieder kind verdient een eerlijke kans voor de toekomst. Wij proberen hen die te geven, maar we zouden dat niet kunnen doen zonder onze partners. Daarom zijn we ontzettend blij dat we Barnes mogen verwelkomen.”

Barnes zal zich aankomende tijd in zetten voor JINC door middel van sollicitatie trainingen, snuffelstages en meer. Het doel is om de afstand tussen de jeugd en de arbeidsmarkt te verkleinen. De ontwikkelingen volgen van deze samenwerking? Volg @joinbarnes op Instagram.