Menu Sluiten

Dienstverbanden in de ICT

Recruitment 5 min 2023.04.06

Er zijn verschillende soorten dienstverbanden die werkgever en werknemer aan elkaar verbinden. De drie meest voorkomende dienstverbanden behandelen wij hieronder.

Vast Dienstverband

Dit is het meest voorkomende dienstverband. Bij een vast dienstverband is er vaak sprake van een contract voor onbepaalde tijd. Werkgever en werknemer zijn dan voor onbepaalde tijd aan elkaar verbonden. Binnen dit dienstverband zie je ook regelmatig tijdelijke contracten in de vorm van zeven maanden of jaarcontracten. Dit zie je meestal bij het eerste contract wat werknemer en werkgever met elkaar aangaan. Hierna wordt dit omgezet naar een onbepaalde tijdscontract. Onbepaalde tijd contracten hebben meestal een opzegtermijn van 1 á 2 maanden. Bij tijdelijke contracten dient de einddatum van het contract gerespecteerd te worden. Meer informatie over dit type dienstverband? Check dan deze pagina!

Detachering of Deta-vast

Dit dienstverband komt voor bij professionals die graag een langere proefperiode werken bij een werkgever zonder direct in vaste dienst te komen. Het voordeel van een langere proefperiode is dat je echt kunt kijken of het bedrijf bij je past. Mocht dit het geval zijn dan treed je bij de organisatie in vaste dienst. Mocht dit niet het geval zijn beëindig je de periode en kan je snel bij een andere organisatie een kijkje nemen in de keuken. Meer informatie over dit type dienstverband? Neem dan contact op met één van onze recruiters.

Freelance of Interim

Bij dit dienstverband is de professional een zelfstandig ondernemer en huurt de werkgever de specialist op projectbasis voor zijn/haar diensten. De zelfstandige laat zich hier dan voor verlonen tegen een vastgesteld uurtarief. Het voordeel is dat je hier je eigen projecten aan kan nemen tegen je eigen vastgestelde uurloon. Nadelen zijn dat je niet altijd zeker bent van werk en zaken als verzekeringen, vakantiedagen en belasting volledig zelf moet regelen. Meer informatie over dit type dienstverband? Klik hier!

Al deze type dienstverbanden kunnen zowel fulltime als parttime worden uitgevoerd. Bij Barnes bieden wij voor elk type dienstverband de geschikte uitdaging aan!