Menu Sluiten

De nieuwe generatie Tech Talent: Wat ze zoeken in een werkgever

Tech 3 min 2023.08.30

In een wereld die wordt aangedreven door technologie, is het begrijpen van de verwachtingen van de nieuwe generatie Tech talent van cruciaal belang voor bedrijven die zich willen onderscheiden. In dit blogbericht gaan we dieper in op wat deze opkomende Tech professionals zoeken in een werkgever.

De veranderende waarden van Tech Talent

De nieuwe generatie Tech professionals hecht veel waarde aan factoren zoals flexibiliteit, diversiteit, inclusie en purpose. Ze willen niet alleen werken voor een salaris, maar ook voor een bedrijf dat hun persoonlijke en professionele waarden weerspiegelt.

Een innovatieve werkomgeving

Jonge Tech talenten worden aangetrokken door werkgevers die een omgeving van innovatie en creativiteit cultiveren. Dit betekent de mogelijkheid om te experimenteren, nieuwe ideeën aan te dragen en betrokken te zijn bij projecten die een impact hebben op de samenleving.

Kansen voor persoonlijke en professionele groei

Tech professionals van vandaag zoeken naar werkgevers die niet alleen loopbaanontwikkeling aanbieden, maar ook kansen voor voortdurende persoonlijke groei. Dit kan variëren van mentorprogramma’s en training tot de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden aan te leren. Hierdoor is het begrijpen van de verwachtingen van de nieuwe generatie Tech talent van groot belang.

Flexibiliteit en remote werkmogelijkheden

Flexibele werktijden en de mogelijkheid om gedeeltelijk of volledig remote te werken zijn essentieel geworden voor de nieuwe generatie Tech talent. Ze hechten waarde aan een goede balans tussen werk en privéleven en de vrijheid om te werken waar ze het meest productief zijn.

Impact en betekenisvol werk

Het gevoel van betekenisvol werk is belangrijk voor Tech professionals. Ze willen bijdragen aan projecten die een positieve impact hebben op de maatschappij, of het nu gaat om duurzaamheid, gezondheidszorg of sociale rechtvaardigheid.

Conclusie

De nieuwe generatie Tech talent heeft duidelijke verwachtingen van hun werkgevers en zoekt naar een omgeving die past bij hun waarden en ambities. Bedrijven die willen concurreren om dit talent moeten zich aanpassen aan deze verschuiving in prioriteiten. Barnes staat klaar om werkgevers te helpen bij het aantrekken van dit waardevolle talent door een match te vinden die niet alleen gebaseerd is op vaardigheden, maar ook op waarden en doelen.