Menu Sluiten

Vigo’s eerste maanden bij Barnes

Nieuws 3 min 2023.08.17

Afgelopen maanden hebben wij team Barnes uitgebreid. Om iedereen een beetje te leren kennen en om meer te weten te komen over hun ervaring bij Barnes tot nu toe hebben wij besloten om een serie te maken met een vragenrondje voor al ons nieuwe personeel. Als eerst hebben we Vigo gevraagd over zijn ervaring na 2 maanden Barnes. Benieuwd naar Vigo en zijn ervaring? Lees dan snel verder!

Wie ben je?

Vigo! Nu zo’n twee maanden werkzaam bij Barnes Tech Recruitment. Ik woon al een tijdje in het altijd mooie Amsterdam West. Hiervoor ben ik werkzaam geweest in verschillende functies. Eigenlijk altijd in contact met klanten. Daarnaast heb ik een passie voor voetbal, padel en koken!

Hoe ben je bij Barnes terechtgekomen?

Ik was op zoek naar een nieuwe functie en was altijd al erg benieuwd naar recruitment, met name in de IT/Tech. Eigenlijk per toeval werd ik benaderd door Lieke. Vanuit daar werden twee gesprekken gehouden en er was direct een klik. Toen heb ik eigenlijk vrij snel mijn andere processen afgezegd en voor Barnes gekozen. En dat is echt een top keuze gebleken, ik kan niet anders zeggen.

Waarom heb je gekozen om bij Barnes te werken?

Zoals ik al zei was ik op zoek naar een nieuwe baan en ben geïnteresseerd in Tech recruitment. Dat ik verder wilde gaan in een salesfunctie was voor mij ook een prioriteit. Per toeval kreeg ik een bericht van Lieke of ik wou langskomen voor een gesprek. Uit die gesprekken bleek dat Barnes mij echt mega veel te bieden had. Zowel in leuk werk, als in leuke collega’s en ook in veel vrijheid.  Ik merkte gelijk een klik en het vertrouwen wat ik zou krijgen als recruitment consultant waren voor mij doorslaggevende punten om mijn andere processen af te zeggen en ja te zeggen tegen Barnes!

Hoe bevalt het tot nu toe bij Barnes?

In het kort; heel goed! Ik werd gelijk goed opgevangen en door Cayro fantastisch ingewerkt. Daarna kreeg ik het vertrouwen om mijn specialisme, software testing, verder te leren kennen. Door zowel veel kandidaten als opdrachtgevers te spreken bouwde ik steeds meer kennis op en dat heeft ook geresulteerd dat ik binnen twee maanden mijn eerste kandidaat heb kunnen plaatsen. Dat werd heel erg gewaardeerd en gevierd. Zeker mijn hoogtepunt tot nu toe!

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?

Heel gevarieerd. Er lopen een hoop processen tegelijk en het is mijn prioriteit om hier het overzicht in te bewaren. Ik spreek zowel veel potentiële werkzoekende en bestaande relaties. Ik breng kandidaat en bedrijf bij elkaar en vanuit daar bewaak ik het sollicitatieproces. Ik begeleid zowel kandidaat als manager om voor beiden uit te komen op een win-win situatie. Alleen dan ga je een succesvolle arbeidsrelatie aan, in mijn mening. Daarnaast ben ik ook altijd bezig met het kijken of wij nog meer bedrijven kunnen helpen met het uitbreiden van hun teams. Dit gaat over de telefoon, maar ook door bij hen op meeting te gaan. Dit is heel tof omdat je dan echt een band opbouwt en weet wat er bij hen speelt op de werkvloer.

Wat zou je nog willen leren?

Een hoop! Ik ben goed onderweg, maar ik wil uiteindelijk wel mijn specialisme binnenste buiten kennen zodat ik zo veel mogelijk kandidaten kan helpen aan hun droombaan te komen, en ook bedrijven blij kan maken door moeilijk in te vullen vacatures te vervullen met nieuwe collega’s. Ik zou ook graag in de toekomst meer als consultant op willen treden. Omdat wij alleen maar met verschillende partijen en specialisten in contact staan weten we precies waar een kandidaat naar zoekt en hoe bedrijven hierop kunnen inspelen. Door hierin advies te geven kunnen we een hoop bedrijven helpen.

Lijkt een baan in de IT recruitment jou ook wat? Neem dan even een kijkje op onze Werken Bij website!