Menu Sluiten

Functies in de ICT

Recruitment 5 min 2023.04.06

De ICT wereld is enorm. Stap jij net nieuw in deze wereld? Dan is onderstaand artikel handig om even door te nemen!

ICT (Information Communication Technology) is niet meer weg te denken uit onze huidige maatschappij. In de afgelopen jaren is de IT afdeling bij organisaties uitgegroeid tot levensader en kunnen bedrijven niet meer zonder. In het vakgebied ICT is hierdoor de vraag op de arbeidsmarkt naar ICT’ers van bedrijven enorm toegenomen. Bijna elk bedrijf in Nederland heeft een breed scala aan IT vacatures open in verschillende specialismes. Een aantal veel voorkomende functies binnen de ICT zullen we hieronder toelichten.

Software Development

Onder Software Development valt het maken van applicaties, programma’s en besturingssystemen. Functies waarbij je hieraan kan denken zijn: software developer, software tester, product owner, scrum master en business analist.

Data Management

Hieronder valt het ontwerpen, implementeren en beheren van datastromen, systemen en structuren. Het draait hier om het verzamelen van data om vervolgens te ordenen en op de juiste manier beschikbaar te stellen voor de gebruikers. Data engineer, Data scientist en Data analisten zijn veel voorkomende functies in dit vakgebied.

Cybersecurity

Dit gaat om het beveiligen van vaak gevoelige data tegen cyberaanvallen en cyberdreigingen. Dit moet zowel voor on premise als voor de Cloud waterdicht zijn. Vaak wordt een ISO certificaat gebruikt als keurmerk. Security engineers, Security officers, Cloud engineers en Pentesters zijn hierin werkzaam.

Beheer

Dit zie je vaak terug in systeembeheer en netwerkbeheer. Bij systeembeheerder draait om het beheren van systemen zoals servers en werkstations en bij netwerkbeheerder draait het om het beheren en onderhouden van computernetwerken.

Technische ondersteuning

Hieronder valt het hulp bieden aan gebruikers van de systemen en apparatuur, die problemen ervaren of het systeem willen implementeren. Deze functie kun je uitoefenen als technisch consultant of als eerste-, tweede- of derdegraads support om storingen te verhelpen.

Naast deze vijf voorkomende functies zijn er binnen de ICT nog veel meer functies afhankelijk van de vraag van een bedrijf of een bepaalde branche/sector. Barnes werkt samen met bedrijven die gevestigd zijn op veel verschillende locaties in Nederland onder andere in de steden: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Amersfoort, Eindhoven, Breda en Arnhem. De verschillende vacatures kan je vinden op deze pagina!